گروه علمی آموزشی قلق

آموزشی-مشاوره ای

۵ مطلب در شهریور ۱۳۹۷ ثبت شده است

چقدر زمان آزاد دارم؟

0
چقدر زمان آزاد دارم؟

یکی از سئوالاتی که همیشه با آن روبرو هستیم این است که چطور از اتلاف وقت جلوگیری کنیم و چگونه رفتار کنیم تا بهترین استفاده را از زمان برده باشیم. این مطلب به ما در این زمینه کمک خواهد کرد.
وقتی کاری روزانه را با تعداد ساعات مشخصی انجام می‌دهید، چه در عرض ۵ دقیقه آن را ارائه کنید و چه ۵ ساعت، همان میزان دستمزد را دریافت می‌کنید .اما به عنوان یک دانش آموز، برای به حداکثر رساندن راندمان، استفاده‌ی موثر از زمان حائز اهمیت است. زمان در این مورد واقعا طلا است.
تهیه‌ی لیستی از همه‌ی کارهایی که باید انجام دهید، شروع خوبی است. اما حذف کارهایی که نباید انجام دهید نیز به همان میزان مهم است.
معمولا زمان های زیادی را به دلایلی نا معلوم از دست می دهیم. ابتدا به کمک جدول زیر محاسبه کنید که چه میزان زمان آزاد در اختیار دارید.( واحد برنامه ریزی را هفته در نظر می گیریم)
 جدول زیر یک جدول زمانی در هفته است هر کدام از ستون ها بیان کننده یک ساعت می باشد مثلا (ستون 16 یعنی از ساعت 16:1 تا الی 16:59 ). لطفا در جدول زیر، ساعت هایی را که نمی توانید درس بخوانید، هاشور زده یا علامت گذاری کنید.

 

 
 

 

حالا بلوک های خالی را بشمارید و متوجه یک معجزه شوید. شما با احتساب زمان مدرسه، رفت و آمد، خواب و برنامه های تکمیلی احتمالا حداقل سه برابر آنچه فکر می کردید زمان در اختیار دارید.

حالا می دانید که برای چه محدوده زمانی امکان برنامه ریزی دارید.

۰ نظر
دپارتمان قلق

اعلام نتایج کنکور سراسری دانشگاه آزاد 97


اعلام نتایج کنکور سراسری دانشگاه آزاد

امیررضا شاهانی رئیس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی از اعلام نتایج انتخاب رشته در آزمون سراسری  سال 1397 این دانشگاه خبر داد و گفت: نتایج اتخاب رشته متقاضیان دانشگاه آزاد اسلامی شرکت کننده در آزمون سراسری  در سامانهwww.azmoon.org  قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: پذیرفته شدگان این آزمون می توانند برای اطلاع از تاریخ و چگونگی ثبت نام، راهنمای ثبت نام که در سامانه این مرکز به آدرس  sanjesh.iau.ac.ir قرار خواهد گرفت را مطالعه کنند.

۰ نظر
دپارتمان قلق

نتیجه نهایی کنکور سراسری 97 اعلام شد

کنکور سراسری سال ۹۷ در پنج گروه آزمایشی در روز‌های هفتم و هشتم تیرماه برگزار شد.

نتایج اولیه کنکور در مردادماه اعلام شد و داوطلبان برای انتخاب رشته اقدام کردند.

فهرست اسامی تعداد ۴۰۹ هزار و ۳۵۳ نفر پذیرفته‌شدگان نهایی آزمون سراسری ۹۷ دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی اینترنتی www.sanjesh.org قرار گرفت.

از این تعداد ۲۳۴ هزار و ۸۳۸ نفر زن و ۱۷۴ هزار و ۵۱۵ نفر مرد هستند، همچنین از این تعداد ۱۹۰ هزار و ۵۲۷ نفر در رشته‌های تحصیلی با آزمون و تعداد ۲۱۸ هزار و ۸۲۶ نفر در رشته‌های تحصیلی که پذیرش در آن‌ها براساس سوابق تحصیلی صورت گرفته است، پذیرفته شدند.

از مجموع تعداد پذیرفته‌شدگان، ۱۰۱ هزار و ۳۴۹ نفر در گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی، ۱۶۷ هزار و ۷۸۵ نفر در گروه علوم تجربی، ۱۱۵ هزار و ۹۱۸ نفر در گروه علوم انسانی، ۱۰ هزار و ۳۴۷ نفر در گروه هنر، ۱۳ هزار و ۹۵۴ نفر در گروه زبان‌های خارجی پذیرفته شدند.

تمام پذیرفته شدگان باید بر اساس مندرجات اطلاعیه‌ای که به همراه اسامی آنان بر روی سایت قرار می‌گیرد برای ثبت‌نام در رشته قبولی و در موسسات محل قبولی اقدام کنند.

۰ نظر
دپارتمان قلق

در زمان مطالعه به موسیقی گوش کنیم؟

0
در زمان مطالعه به موسیقی گوش کنیم؟

مطالعات بسیاری بر بررسی چگونگی تأثیر موسیقی بر یادگیری و یادآوری صورت گرفته و از آنجا که موضوع مورد تحقیق انسان و رفتارش است، نمی توان به نتایج قطعی و یکسانی برای تمام افراد رسید در ادامه آنچه که برای تعداد افراد بیشتری تعداد افراد بیشتری صدق میکند خواهیم پرداخت.

در دهه ی ۱۹۹۰ نتایج تحقیقات “دانشگاه ولز” کشور انگلستان نشان میداد که موسیقی “موتزارت” می تواند در فضا سازی سه بعدی و فضای مطالبی که خوانده می شوند، کمک قابل توجهی کند. همچنین گوش دادن آهنگی که دوست دارید هنگام انجام هر کاری از جمله درس خواندن باعث تهییج شما و عملکرد بهترتان خواهد شد. اما ایراد وارد به این مسئله آن است که آهنگی که به آن علاقه دارید عموماً و نه همیشه یا ریتم تندی دارد و خواننده ای شعری را با آن می خواند و یا با خاطراتی همراه است. پرواضح است زمانی که چنین آهنگی را بشنوید قسمتی از ذهن و حافظه تان درگیر یاد آوردی متن آهنگ و گاهی همخوانی با او می شود و یا باعث برانگیخته شدن احساسات و از دست رفتن تمرکز می شود.

دلیل دیگری که برای گوش دادن به موسیقی هنگام درس خواندن از آن یاد می شود، کاهش استرس است. برخی ادعا می کنند که با گوش دادن موسیقی بی کلام آرامشبخش اضطراب شان کاهش پیدا می کند و راحت تر به کارهایشان می پردازند، این مطلب تا حدودی برای کسانی که عادت ندارند در سکوت کامل به مطالعه بپردازند صدق می کند ، اما کسانی هستند که عادت دارند تا در سکوت کامل به مطالعه بپردازند و برای این افراد کوچک ترین صدایی کیفیت عملکرد یادگیری شان را به شدت کاهش داده و یا کند می کند. اما اگر به گوش کردن موسیقی تمایل داشته باشید یکی از انواع موسیقی ای که میتواند به شما کمک کند موسیقی متن است؛ زیرا این نوع موسیقی طوری ساخته و آهنگسازی شده که حواس مخاطب و شنونده را از مطلب اصلی (در مورد فیلم و موضوع فیلم) پرت نکند. همین طور برعکس این مسئله نیز برای عده ای وجود دارد که اگر سکوت زیاد باعث اختلال تمرکزشان می شود، برای این افراد مطالعه با موسیقی بی کلام و یا مطالعه در مکان های عمومی توصیه می شود.

تحقیق دیگری از سوی دکتر “گری” برای بررسی تاثیر موسیقی بر درس خواندن صورت گرفته است که نشان می دهد دانش آموزانی که با موسیقی و خصوصا موسیقی کلاسیک درس می خوانند وضعیت  بهتری در یادگیری و تمرکز دارند. دکتر گری برای اثبات این نتیجه موسیقی ها را بر حسب ضربه (بیت) در دقیقه شان تقسیم بندی کرده است . طبق بررسی نتایج آزمایشاتش بر روی کسانی که با موسیقی درس خوانده بودند و کسانی که هنگام مطالعه شان موسیقی گوش نمی دادند و همچنین به این نتیجه رسید که کسانی که موسیقی های با ۶۰ تا ۷۰ ضربه در دقیقه (مانند موسیقی های کلاسیک) گوش می کردند به طور متوسط ۱۲ درصد نمره های بهتری پیدا کرده و افزایش بازدهی داشته اند. به عنوان مثال نمره ی دانش آموزانی که هنگام حل کردن و تمرین مسائل ریاضی آهنگ بتهوون (به نام “برای الیس” Fur Elise) را گوش می داده اند متوسط نمره ی امتحان ریاضی شان بین ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش داشته است. این روانشناس اعتقاد دارد دلیل این امر آن است که درس هایی که منطقی شبیه درس ریاضی دارند، به ذهن آرام تر و همچنین بروز خلاقیت بیشتری نیاز داشته و موسیقی این آرامش و افزایش خلاقیت را برایشان مهیا می کند و حتی گفته می شود باعث باهوش تر شدن دانش آموز در آن زمان می شود ؛ به همین دلیل آن فرد، افزایش خلاقیت در حل مسئله خواهد داشت.

۰ نظر
دپارتمان قلق

چگونگی تسلط بر مباحث درسی

+1
چگونگی تسلط بر مباحث درسی

به طور کلی تسلط یافتن در هر مبحثی از ۳ قسمت اصلی و اساسی تشکیل میشه:

۱مطالعه ۲٫ تست ۳٫ مرور
خوب از اولی شروع میکنیم.
خود مطالعه به دو قسمت کلی تقسیم میشه.یه بخشیش میشه اون مقدار مطلبی که شما سر کلاس ها یاد میگیرین.تقریبا به همه‌ی شما مباحث درسی تو مدارس درس داده شده(حالا با هر کیفیتی) و بعضی افراد هم که کلاس کنکور یا کلاس خصوصی میرن بخش اول مطالعه و یادگیری شما سر همین کلاس هاست.یعنی باید با دقت گوش کنین  تا جایی که میشه مطالب رو همون سر کلاس بگیرین. و یه بخشی هم مطالعه و یادگیری و خوندن اولیه همین مطالب تو خونه هست.
پس تسلط یافتن توی هر مبحثی با گوش کردن خوب به تدریس مطالب تو کلاس و بعد هم خوندن کامل و دقیق همون مطالب تو خونه و وقت آزاد شروع میشه.
حالا بعضی افراد هستن که تا حالا ازین کلاسا استفاده نکردن.این افراد باید کل بخش اول رو با قسمت دوم یعنی با خوندن تو وقت آزاد انجام بدن.مسلما باید تلاش و وقت بیشتری بذارن تا نبود اون قسمت اولیه جبران بشه
تست هم به سه بخش تقسیم میشه:
تست آموزشی
تست بدون زمان
تست زماندار
بخش اول یعنی تست آموزشی همراه با مطالعه یا با فاصله کم بعد از مطالعه(یعنی قسمت ۱)باید انجام بشه.این بخش مخصوصا برای مباحث و دروس محاسباتی مثل ریاضی و فیزیک مهمه.چون تو این مباحث تا زمانی که شما تست یا مسئله کار نکنین نمیتونین فرمول ها و راه حل ها رو درک کنین.پس توی این مرحله از هر سر فصلی که میخونین تعداد کمی تست همراه با خوندن یا بافاصله کم از مطالعه اولیه میزنین تا مطلب براتون جا بیفته.
دو قسمت بعدی تست یعنی تست های مربوط با زمان وارد مرحله ی بعدی ینی مرور میشن

قسمت سوم همونطوری که بالا گفتیم مرور هست.برای اینکه یه درصد و یه تراز خوب داشته باشین مهم ترین و اساسی ترین مرحله مرور هست.به ۲ دلیل.یکی اینکه هرچی از مطالب رو که جا انداختین یا نفهمیدین رو تو مرور بهشون میرسین و دیگه اینکه با خوندن چند باره مطالب رو به حافظه بلند مدتتون میفرسین و میتونین ازشون در آزمون ها استفاده کنین.
یعنی اصل مرور رسیدن به تسلط کامل روی مباحث هست.خیلی از شماها مشکلتون اینه که با وحود این که خیلی خوب میخونین ولی درصد خوبی نمیارین.علتش اینه مرحله ی مرور رو خوب اجرا نمیکنین.
حالا مرور خودش چندین مرحله داره.
مرحله اول مرور مثل مطالعه میمونه.یعنی خوندن از روی مطلب.ولی با سرعت بیشتر و نکته بین تر.ینی شما دیگه نیازی نیس همون رمانی رو که برای بار اول برای مطلب گذاشتین بذارین.قبلا خوندین و مفاهیم اصلی رو میدونین و باید با سرعت بیشتر بخونین و بیشتر دنبال نکات ریز و کلیدی باشین.سوالات کنکور بیشتر روی این نکات ریز هستن که بدون دونستن مفهوم کلی نمیتونین بهشون دست پیدا کنین.پس مطالعه و مرور باید در کنار هم باشن
گفتیم تست های مرتبط با زمان مربوط به مرور هستن.مرحله ی بعدی مرور همین تست ها هستن.
میدونین تو کنکور برای هر تست عمومی کمتر از یه دقیقه و برای تست های اختصاصی یکمی بیشتر از یک دیقه وقت دارین.
توی بخش تست های بدون زمان هدف اصلی توانایی پیاده کردن راه حل ها و مطالب روی مسئله هست.پس زیاد زمان مهم نیست.هرچند باید حواستون باشه که سر یه مسئله نباید زمان زیادی رو بمونین و کل وقتتون رو فقط ضرف تعداد کمی سوال کنین.
مرحله ی بعدی هم تست زماندار هست.یعنی شما یه تعداد تست مشخصی رو انتخاب میکنین . متناسب با وقتی که تو کنکور در اختیارتون میذارن براشون تایم مشخص میکنین و مثل یه آزمون کوتاه شروع میکنین به تست زدن
این مرحله هم توانایی مدیریت زمانتون رو افزایش میده و هم باعث میشه بتونین استرستون رو کنترل کنین و تو تایم مناسب آموخته هاتون رو روی سوالا پیاده کنین.یه جورایی یه تمرینه برای آزمون دادن در کنار مرور دروس
سه مرحله ی مرور با توجه به نیاز و وقت شما میتونه مدیریت بشه.مثلا کسی که توی مطالعه اول با دقت بیشتری میخونه به زمان کمتری برای مطالعه دوباره تو مرور نیاز داره و میتونه بیشتر وقت مرورش رو بذاره رو تست زدن.
یه سری نکات کلی هم هست که باید بهش دقت کنین.
اولین مسئله خلاصه نویسیه که شما هم میتونین تو قسمت مطالعه انجامش بدین و هم تو قسمت مرور.ولی یادتون باشه خلاصه هاتون همیشه به صورت کلیدی باشه و نکات خاص رو در بر داشته باشه.همه ی مطالب ارزش خلاصه نوشتن رو ندارن.
توی کتاب ها از هر مبحثی تعداد زیادی تست وحود داره.شما تعداد تستی که میزنین رو باید با توجه به تایمتون مشخص کنین.پس اینطور نیس که شما حتما باید همه ی تست های یه مبخث یه کتاب رو باید کامل بزنین.میتونین یکی در میون بزنین یا یه تعدادی رو مشخص کنین و اونا رو کار کنین
و نکته ی آخر اینکه شما مطالعه رو یه بار انجام میدین و همون دفعه ی اولیه که یه مطلب رو میخونین.ازون به بعد میشه مرور.اینو بدونین هر چقدر تعداد دفعات مرور شما بیشتر بشه در طول زمان،یادگیری و تسلط شما هم بیشتر خواهد شد

۰ نظر
دپارتمان قلق