آخرین درس عمومی شما در دفترچه سوالات عمومی درس زبان انگلیسی میباشد . این درس با داشتن ۲۵ عدد تست همانند سایر دروس عمومی قرار گرفته است.در این مقاله سعی داریم روشهای مطالعه ی زبان و نکات مهمی که برای بدست اوردن درصد بالا در این درس نیاز دارید ، برای شما بازگو کنیم.
زبان درس فراری است. شاید اولین جمله ای که از دبیران زبان به یاد داریم این باشد . اما براستی آیا اینگونه است؟
شاید اگر بخواهیم در سطح خارج از کنکور بررسی کنیم به خاطر سپردن لغات نامحدود باعث فراری شود اما در سطح کنکور که دامنه واژگان تقریبا مشخص هستند درس زبان مانند دروس دیگر تا حدودی حفظی و از جنبه هایی اگر مرور و تکرار نشود فرار میباشد.جالب است بدانید که در کنکور همیشه درس زبان چالشی برای رتبه های برتر بوده است.
برای مثال اگر نگاهی به کارنامه های داوطلبانی که در رشته ی پزشکی پذیرفته شده اند بیندازید مشاهده میکنید درصد قابل توجهی از انان در زبان انگلیسی درصد های پایینی دارند.این نکته را گفتم تا اهمیت و ارزش درس زبان برای شما بیش از پیش مشخص شود و بدانید با سرمایه گذاری روی این درس میتوانید چقدر از رقبا سبقت بگیرید.
متن کامل در ادامه مطلب...
در ادامه نکاتی مهم را جهت مطالعه زبان یاد اور میشوم:
۱-برای شروع مطالعه یک کتاب جامع تهیه کنید. معمولا کتاب جامع انتشارات متبکران انتخاب خوبی است.
در هر درس ابتدا لغات پایانی را مطالعه کنید. سعی کنید لغات را صرفا حفظ نکنید و معنی انها را بخوبی متوجه شوید.
بعد از مطالعه لغات سعی کنید چند تست از مبحث لغت بزنید. کتاب مبتکران ازین جهت بسیار مناسب است که تست های فراوان و بسیار متنوعی از سطح اسان تا دشوار برای شما فراهم میکند و تا انجا که وقت اجازه دهد میتوانید تست لغت تمرین کنید.
۲- پس از مطالعه لغات نوبت به گرامر میرسد.
شاید گرامر کل کنکور در زبان انگلیسی و ان چیزی که واقعا برای پاسخگویی سوالات کنکور نیاز دارید ، سه یا چهار صفحه بیشتر نباشد.
ابدا به دنبال کتاب ها و یا جزوات حجیم برای یادگیری گرامر نباشید. حتی خود کتاب درسی هم منبع مناسبی برای تمرین و اموختن گرامر میباشد. حتما در مبحث گرامر به جملات کتاب درسی دقت کنید زیرا اساسا تست ها بر پایه ی قاعده ی دستوری این جملات طراحی میشود.کتاب مبتکران در این زمینه نیز تست های متنوعی دارد . البته اصراری بر تهیه این کتاب نیست و در بازار تفاوت چندانی بین کتابها در درس زبان وجود ندارد.پس از این مرحله شما میتوانید لاقل به ده تست از زبان پاسخ دهید و حداقل ۴۰ درصد نمره کسب کنید. بدون اینکه متن و یا کلوز تست را دیده باشید.
۳-پس از انکه به واژگان و گرامر یک درس مسلط شدید نوبت به تمرین کلوز تست و متن میرسد.
برای هر دو این موارد باید تمرین کنید و تست بزنید .در کلوز تست با جاهای خالی مواجه میشوید که به گونه ای طراحی شده اند که احساس میشود هر چهار گزینه میتوانند جواب سوال باشند. اما باید سعی کنید گزینه درست تر را انتخاب کنید. حتما جمله بعد از جای خالی را هم بخوانید تا به فهم بهتری از موضوع برسید.
در اخرین تست از کلوز تست ها ، معمولا یک سوال هم از گرامر طرح میشود که اتفاقا جواب اکثر این تست ها هم گزینه ای است که حاوی فعل مجهول میباشد!اما برای موفقیت در تست های متن که شامل دو متن و ۱۰ سوال میباشد باید استراتژی خاصی داشته باشید
سریعترین و کارامد ترین روش این است که ابتدا سوالات را بخوانید تا هم اول با موضوع کمی اشنا شوید و هم بتوانید به سرعت به داخل متن رفته و جواب ها را بیابید.فایده دیگر این روش ان است که بعضی سوالات که از متن طرح میشوند تنها با اطلاعات عمومی که دارید قادر به حل شدن هستند! یعنی وقتی سوال را میخوانید متوجه میشوید شاید در ارتباط با متن طرح شده اما میتوان بدون انکه متن را خوانده باشید آنرا پاسخ دهید!این یک ترفند تستی از طرف طراحان است تا وقت کسانی که اول سراغ متن میروند هدر رود .
اگر بخواهید اول از همه متن را شروع کنید اگر وسواس داشته باشید و بخوانید کلمه به کلمه بفهمید و تحلیل کنید وقت خود را هدر میدهید و تازه بعد از ان باید سراغ سوالات رفته ، مجددا به متن برگردید تا پاسخ را بیابید!این رفت و برگشت ها باعث اتلاف وقت فراوان و از دست دادن فرصت میشود .خیلی ها هم اول جمله ی اول و اخر را میخوانند و بعد سراغ سوالات میروند . این هم روش دیگری است.شما میتوانید در آزمونهای ازمایشی با تمرین و تکرار استراتژی مناسب خود را پیدا کنید و در کنکور از ان استفاده کنید.
نکته اخر اینکه اگر قبلا به کلاسهای خصوصی زبان در اموزشگاهها میرفتید کارتان راحت تر است.معمولا دانش اموزانی که قبلا به این کلاسها رفته اند مشکلی در واژگان و گرامر نداشته و فقط باید تمرینات خود را روی تکنیک های متن خوانی بگذرانند.البته دانش اموزان دیگر نیز با تلاش خود میتوانند به این سطح برسند که دور از تصور نیست.