با هر سطح تحصیلی و آمادگی که هستید، یک روش مطالعه خاص رو باید در پیش بگیرید. اینجا بهتون میگیم که با هر سطح آمادگی، چطوری باید درس زمین شناسی رو برای آزمون سراسری گروه علوم تجربی مطالعه کنید.
این درس مظلوم و گوگولی که کلاً نه مورد توجه دوستان سازمان سنجش قرار داره و نه مورد عنایت آموزش و پرورش. خب وقتی خود متولیان امر این درس رو اینجوری می خوان، بچه ها هم که از خداشونه. از الان تکلیف رو مشخص کنید این درس رو می خواید بخونید یا نه. اگر نه که کلاً بی خیال ولی اونایی که می خوان بخونند باید دو تا نکته رو در نظر بگیرند.
1. برای این درس بعد از تسلط در دروس زیست و شیمی زمان بذارن.
2. حداقل یک مدت زمان 1 ماهه و حداکثر یک مدت زمان 3 ماهه رو براش در نظر بگیرند.
کسانی که می خوان برای زمین شناسی سه ماه وقت بگذارند.
این افراد اول باید یک دور متن درس رو بخونند و به شکلها خوب نگاه کنند. بعد که این کار تموم شد، شروع کنند پارگراف به پارگراف بخونند و حفظ کنند و شکلها رو بکشند و نامگذاری کنند. جداول رو هم اگه رو کاغذ بنویسند، خیلی خوب میشه. تذکر خیلی مهم اینه که این درس به شدت نیاز به خلاصه برداری داره و بدون خلاصه برداری حق ندارید دور اول رو تموم کنید؛ ولی از اونجایی که خلاصه برداریش زمان می بره، تو همون کتاب حاشیه نویی کنید. بعد از خوندن هر فصل برید و تست بزنید و نکاتی که از درس فهمیدید رو تو حاشیه های کتاب بنویسید. نکات ترکیبی شکل ها و نقشه ها و جدول ها رو با خود متن کتاب زیر هر شکل، نمودار، نقشه یا جدول بنویسید. همه این کارها رو انجام می دید تا در دور دوم و سوم بسیار سریع و فرزتر بشید. تو تمام مرورها هم بلااستثنا تست زدن باید وجود داشته باشه.
در برنامه ریزی سعی میشه برای کسانی که علاقه مند به بودن این درس تو برنامه شون هستند یا مشاور صلاح دیده که بنا به دلایلی این درس هم خونده بشه، یک فاز سه مروره برای این درس ترتیب داده میشه.در اینجا داوطلب سعی می کنه بحث رسم نقشه رو بخونه، خلاصه برداری کنه و نموداره و اشکال رو تحلیل کنه.
کسانی که می خوان یک ماهه جمع کنند زمین شناسی رو
این افراد دیگه به خلاصه برداری و دقیق خوانی نمی رسند. توصیه میشه که یک دور فصل رو بخونند و به جاش برن و نکات تستی و پاسخ های تشریحی تستهای کتب آموزشی رو حفظ کنند و دائماً این تستها رو مرو کنند. پس انتخاب یک کتاب تستی با پاسخهای خوب خیلی مهمه.